ISON ALIN TARINA

Allosaurus uroksen – valtavan, esihistoriallisen lihansyöjän täydellinen luuranko löydettiin hiljattain Wyomingista, USAsta. Tutkijat kutsuvat sitä nimellä ”Iso Al”. Luuranko paljastaa kiehtovan, kovia koettelemuksia ja kärsimyksiä täynnä olevan elämäntarinan.

BBC on rekonstruoinut Ison Alin tarinan samalla upealla tietokonetekniikalla kuin edeltäjänsä, ”Matkalla dinosaurusten kanssa”.

Ensimmäisessä osassa (”Ison Alin tarina”) kerrotaan Ison Alin elämäntarina tämän taistellessa niin selviytyäkseen suurempien petojen hampaista kuin saalistaakseen ravintoa. Seuraamme Alin kasvua kuoriutumisesta ensimmäisen pariutumisleikin kautta loppuun asti, kuinka hän loukkaantuu matkan varrella ja kuinka luonnonvoimat ovat häntä vastaan kun kova kuivuus iskee…

Toisessa osassa (”Totuus Ison Alin elämästä”) paljastetaan tutkijoiden menetelmiä tutkiessaan eri näkökulmia Ison Alin elämäntarinasta – miten se ajatteli, taisteli, söi, käyttäytyi ja millaisissa olosuhteissa se eli. Dokumentti on kiehtova kertomus tiedemiesten tutkimuksesta yrityksessä selvittää näiden esihistoriallisten petojen elämää miljoonia vuosia sitten.

Luokka:
Formaatti: DVD

3,95

1 varastossa

Tuotetunnus
DVD461655P
Ääni
DD 2.0 Suomi, Englanti, ruotsi
Kesto
58 minuuttia
Levyjä
1
Lisätieto
5
Ikäraja
7
Tekstitys
Suomi
Studio/Jakelija
SF FILM
EAN
6420614616550