JÄTTILÄINEN (1956) (BLU-RAY)

Jättiläinen on oh­jaa­ja Geor­ge Ste­ven­sin amerikkalaist­ri­lo­gian (”Etäisten laaksojen mies”, ”Paik­ka au­rin­gossa”, ”Jättiläinen”) kol­mas osa, josta hän voitti parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon. Elokuva oli yhteensä ehdolla kymmeneen Oscar-palkintoon yhdeksässä eri kategoriassa.

Legendaariset näyttelijät James Dean, Rock Hud­son ja Eli­sa­beth Tay­lor muo­dos­ta­vat kolmiodraaman, jossa vastavoimia on pal­jon: ri­kas ja köyhä, van­ha ra­ha ja nousukasmaisuus, ra­sis­mi ja su­vait­se­vaisuus, vas­tuu ja vas­tuut­to­muus. Den­nis Hop­pe­ril­la on poik­keuk­sel­lisesti kil­tin miehen roo­li mek­si­ko­lai­sen vai­mon tuo­ree­na avio­mie­henä Jordan Benedict III:na. Elokuva kertoo siitä, miten öljyteollisuus muutti texasilaisten karjatilallisten elämän ja arvot yhden sukupolven aikana.

James Dean kuo­li au­to-onnet­to­muu­des­sa vain muu­ta­ma päivä ku­vaus­ten päät­ty­mi­sen jälkeen 24-vuotiaana, ja samalla hänestä tuli elokuvamaailman legenda. ”Jättiläinen” jäi täten hänen viimeiseksi elokuvakseen.

Luokka:
Formaatti: BLU-RAY

7,95

3 varastossa

Tuotetunnus
1023210
Ääni
englanti
Kesto
198 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
12
Tekstitys
suomi, ruotsi, norja, tanska
Genre
draama-western
Alkuperäisnimi
Giant
Alkuperämaa
Yhdysvallat
Valmistumisvuosi
1956
EAN
5051895245828