KYRSYÄ – TUFTLAND (BLU-RAY)

Kyrsyä –Tuftland on puolitoistatuntinen sekoitus mysteeriä, trilleriä ja junttikauhua Twin Peaks-tyylisellä huumorilla varustettuna. Se on kotimainen mukaelma elokuvista kuten The Wicker Man ja Rosemaryn Painajainen. Leffan tapahtumat sijoittuvat Suomen idyllisiin maisemiin. Roope Oleniuksen esikoiselokuva on genre-rajoja rikkova kokonaisuus, joka käsittelee mm. naisten oikeuksia, ihmisen suhdetta luontoon ja nuorten aikuisten työttömyyttä. Naiset ovat myös tekijäjoukossa poikkeuksellisen hyvin edustettuna.

Elokuvan keskiössä on elämän kolhima tekstiilialan opiskelija Irina (Veera W. Vilo), joka on ottanut vastaan kesätyöpaikan eristyneeltä ja eriskummalliselta Kyrsyän kylältä. Kun Irina alkaa pikkuhiljaa päästä elämässä jaloilleen, alkavat harmittomat ja eriskummalliset kyrsyäläiset paljastaa todellisen luonteensa.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa 9.12.2017 Teksasissa, jossa se pokkasi palkinnon parhaasta ohjauksesta. Tämän jälkeen se voitti parhaan fiktiivisen elokuvan pääpalkinnon Arizonassa. Seuraavaksi elokuva kisaa Tallahassee Film Festivaaleilla Floridassa. Austin Chronicle -lehti kirjoitti Teksasissa elokuvasta ”…the directorial debut of Roope Olenius is part art house hillbilly horror, part stylized political meditation, and an excellent international addition to the year of #MeToo.”

Kyrsyä – Tufland nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa 2.3.2018 Hitusen Hämyä -elokuvafestivaalin avajaiselokuvana Hämeenlinnassa loppuunmyydyssä näytöksessä. Elokuvan ensi-ilta teattereissa oli 6.4.2018.

Ekstrat:

  • Behind The Scenes – Featurette (9 min.)
  • From Stage To Screen: Making-Of (100 min.)
  • Traileri

Lue Episodi-lehden arvostelu Kyrsyä – Tuftland -elokuvasta tästä.

”Hyytävä, tunnelmallinen ja sisällöltään monisäikeinen kokonaisuus” – Sampo Bergman, Film-O-Holic

”Jotain todella omaa, yllättävää ja kuitenkin niin perisuomalaista” – Niko Ikonen, Episodi

”Mustan huumorin tirskahteleva klassikko jo syntyessään” – Gekko Paavilainen, Man Made Lifestyle

”Part art house hillbilly horror, part stylized political meditation. And an excellent international addition to the year of #MeToo. – Richard Whittaker, The Austin Chronicle

Luokat: ,
Formaatti: BLU-RAY

7,95

1 varastossa

Tuotetunnus
4040
Ääni
suomi
Kesto
89 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
16
Genre
Jännitys, Kauhu
Julkaisupäivä
3.9.2018
Alkuperäisnimi
Kyrsyä - Tuftland
Alkuperämaa
Suomi
Valmistumisvuosi
2017
Musiikki
Jussi Huhtala