RINGSIDE – VIIMEINEN ERÄ/VALO VARJON TAKAA (2 DVD)

Hän nousi pohjalta euroopanmestaruusotteluun. Se oli viimeinen mahdollisuus saavuttaa unelma, jonka hinta on kuitenkin kova. Ringside on fiktiivisin keinoin toteutettu kuvaus nyrkkeilijä Tarmo Uusivirrasta ja hänen ”viimeisestä erästään” – taistelusta itsensä kanssa. 34-vuotias nyrkkeilijä nousee pohjalta ja on matkalla maailmanmestaruuteen. Muuttuneiden elämänarvojen ristitulessa taistelevan urheilijan ratkaisu tapahtuu EM-titteliottelussa Lontoossa. Elokuva voitti pääpalkinnon Golden Shots of Portoroz (urheiluelokuvien arvostetuin palkinto) -festivaalilla Sloveniassa, sekä sai Valtion elokuvataidetoimikunnan laatupalkinnon vuonna 1993.

”Harvoin tässä maassa on kuvattu urheilijan muotokuvaa niin koreilematta ja rehellisesti – sekä niin viisaasti kuin Arto Halonen” J. Kajava, Helsingin Sanomat

Elokuvassa seurataan Arto Bryggaren elämää puolentoista vuoden ajan vuonna 1988 tapahtuneen akillesjänteen katkeamisen jälkeen. Bryggare yrittää epätoivoisesti paluuta huipulle vaikka jalat eivät enää kestä. Peräänantamattoman ja jääräpäisen Bryggaren taistelu aikaa ja fyysisiä rajoituksia vastaan lomittuu vanhojen urheiluvälähdysten kanssa. Ne, kuten myös Bryggaren sinnikäs puurtaminen, kuvavat hienosti urheilijan ylä- ja alamäkien tuntemukset.

”Ainutlaatuinen urheilijamuotokuva” -K. Salminen, Turun sanomat

Tupla-DVD: kumpikin dokumenttielokuva on omalla levyllään samassa DVD-kotelossa.

Luokka:
Formaatti: DVD

3,95

15 varastossa

Tuotetunnus
DVD406547P
Ääni
DD 2.0 Suomi, englanti / DD 2.0 suomi
Kesto
104 minuuttia
Levyjä
2
Lisätieto
42
Ikäraja
3
Tekstitys
Suomi, englanti / ei tekstitystä
Valmistumisvuosi
1992 / 1990
Studio/Jakelija
SF FILM
EAN
6438044077254