SÄRKYNYT

Rufus Norrisin palkitun draamaelokuva SÄRKYNYT on voimakas, ravisteleva ja sydämensärkevä tutkielma rakkaudesta sen monissa muodoissaan: idealisoidusta, tarpeettomasta, ei-halutusta ja – viimeisimpänä – ehdottomasta.

Skunk, 11 v, on diabeetikko – ja aika siisti tyyppi. Kesäloma on vasta alkanut ja tytön päivät ovat täynnään kepeitä toiveita, kunnes vastapäätä asuva epämiellyttävä herra Oswald hakkaa naapuritalon Rickin, kiltin mutta henkisesti epätasapainossa olevan pojan. Skunkin viattomuus alkaa kariutua vauhdilla, jota hän ei itsekään voi kontrolloida. Hänen kotinsa, naapurustonsa ja koulunsa muuttuvat kaikki petollisiksi ympäristöiksi ja lapsuuden onnelliset varmat asiat taipuvat pelontäyteiseksi, monimutkaisten epäilysten täyttämäksi särkyneeksi tulevaisuudeksi. Skunk etsii lohtua viimeisestä paikasta, josta uskoo sitä löytävänsä, kun salattu ystävyyssuhde sydämellisen, mutta rikkonaisen Rickin kanssa ajautuu katastrofiin, kunnes yht’äkkiä tyttö saa valinnan mahdollisuuden takaisin itselleen. Hän voi valita jäävänsä paikkaan, jota hänelle ei oltu koskaan luvattu, tai jättää sen lopullisesti. Elää tai kuolla.

SÄRKYNYT sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kriitikkojen viikon avajaiselokuvana. Se on palkittu muun muassa vuoden 2012 parhaana elokuvana Brotosh Independent Film Awardseissa. Särkynyt on näyttämöproduktioistaan tunnetun ja palkitun Rufus Norrisin debyytti elokuvaohjauksen saralla.

PARAS ELOKUVA British Independent Film Award 2012

“Särkynyt-elokuvassa näyttelijät yltävät latautuneen hurjiin, tarkasti motivoituihin roolisuorituksiin. Tim Rothin hienoa, joka solullaan elävää näyttelijäntyötä katsoessa ei voi kuin pakahtua. Hän pystyy välittämään sydäntä särkevän hienosti kaiken sen huolen, epätoivon ja tuskan, jota isä kokee kamppaillessaan lapsensa elämän puolesta” **** Savon Sanomat (O-MO)

“Näyttelijät loistavat” **** Helsingin Sanomat (LV)

“Särkynyt on voimakas ja omaperäinen tutkielma lapsuudesta, viattomuudesta ja sen menettämisestä, ja ennen muuta rakkaudesta eri muodoissaan. –Roth, Murphy ja etenkin eloisa nuori löytö Laurence näyttelevät loistavasti osissa, joista Mark O’Rowen älykäs käsikirjoitus tekee kokonaisia, ristiriitaisia henkilöitä.” **** MTV3 (TA)

“Herkän elokuvan silmät ja sielu on kypsä 11-vuotias Skunk (Eloise Laurence) — Timo Roth näyttelee vakuuttavasti” **** Ilta-Sanomat (TT)

“Elokuva onkin yhtä aikaa lämminhenkinen ja rajun realistinen.” **** Seiska (IK)

“Vuoroin kepeä, koskettava ja raastava brittidraama tarjoaa alkuvuoden elämänmakuisimman elokuvakokemuksen” **** Aamulehti (TN)

“Rufus Norris avaa elokuvaohjaajan uransa mestarillisella pienen tytön kasvukertomuksella. — Norris on saanut jokaisesta näyttelijästä irti heidän ehdotonta parastaan.” ***** Filmgoer.fi (MP)

Luokka:
Formaatti: DVD

5,95

5 varastossa

Tuotetunnus
5381P
Ääni
Dolby Digital 5.1 Surround englanti
Kuvasuhde
16:9 Anamorphic Widescreen, 2.35:1
Kesto
90 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
16
Tekstitys
suomi, ruotsi, tanska, norja
Genre
Draama
Julkaisupäivä
14.08.2013
Alkuperäisnimi
Broken
Alkuperämaa
Iso-Britannia
Valmistumisvuosi
2012
Studio/Jakelija
ATLANTIC FILM
EAN
6438194053818
Musiikki
Electric Wave Bureau