TUNTEMATON SOTILAS – 1985 Keräilijän versio

Tuntematon sotilas keräilijän versio sisältää kirjan, jossa on elokuvan ohjaaja Rauni Mollbergin ja tekijöiden esittelyt. Kirja sisältää myös paljon harvinaista kuva- ja julistemateriaalia.

Välirauhan aikana itäsuomalaisen korpivaruskunnan konekiväärikomppaniassa tehdään lääkärintarkastus ja harjoitellaan tulevia taisteluita varten. Kesäkuussa tulee lähtökäsky kohti tuntematonta ja komppania kuljetetaan itärajalle. Upseerit kuuntelevat vakavina radiosta ministerin puhetta lopullisesta voitosta ja vallatussa Petroskoissa on jo aloitettu suomalaisten voitonjuhlat. Kesällä 1944 alkaa Neuvostoliiton suurhyökkäys ja suomalaisten joukkojen perääntyminen.

Kirjailija Väinö Linna antoi täyden tukensa Rauni Mollbergin elokuvahankkeelle ja oli alun alkaen mukana sen käsikirjoitustyössä. Vaikka Edwin Laineen ohjaus puolusti paikkaansa, Tuntemattoman sotilaan uudelleenfilmaukseen haluttiin löytää uusia näkökulmia. Näyttelijät ovat nuorempia, koska johtoajatuksena on nuoren ihmisen tie sotaan ja sen mielettömyyteen. Samalla se on kunnianosoitus niille jotka ovat käyneet sen kaiken läpi.

Luokat: ,
Formaatti: DVD

3,95

4 varastossa

Tuotetunnus
VLDVD-725
Ääni
Stereo
Kuvasuhde
14:9
Kesto
200 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
12
Tekstitys
Suomi, Ruotsi, Englanti
Genre
Sota
Julkaisupäivä
23.10.2015
Alkuperäisnimi
Tuntematon sotilas
Alkuperämaa
Suomi
Valmistumisvuosi
1985
Studio/Jakelija
VLMEDIA
EAN
6416415972575