ALMODOVAR COLLECTION 3

Pedro Almodóvarin sanotaan olleen kansainvälisesti tunnustetuin espanjalainen elokuvantekijä Luis Buñuelin ajan jälkeen. Hän on voittanut urallaan yhden Oscar-palkinnon, vuonna 2003 elokuvasta ”Puhu hänelle”.

Kokoelma sisältää seuraavat elokuvat:
* Kaikki äidistäni (Todo sobre mi madre, 1999)
* Volver – Paluu (Volver, 2006)
* Lihan värinä (Carne trémula, 1997)
* Huono kasvatus (La mala educación, 2004)

Kaikki äidistäni:
Pedro Almodóvarin palkittu mestariteos saavutti suuren menestyksen kaikkialla maailmassa. Kaikki äidistäni toi hänelle muun muassa parhaimman ohjaajan palkinnon Cannesissa 1999, Oscar®-palkinnon parhaasta ulkomaisesta elokuvasta sekä Golden Globe- ja Ruotsin Guldbagge-palkinnot.
Manuela (Cecilia Roth) menettää poikansa Estebanin (Eloy Azorín) traagisessa auto-onnettomuudessa. Manuela aloittaa epätoivoisen metsästyksen löytääkseen Estebanin isän, johon hän menetti yhteyden jo kauan sitten. Äiti ei koskaan paljastanut isää pojalleen, jolle isän henkilöllisyyden selville saaminen oli lähes pakkomielle. Manuela lähtee Barcelonaan ja löytää Estebanin isän, joka tunnetaankin nykyään Lolana (Toni Cantó).

Volver – Paluu:
Sole (Lola Dueñas) on hieman ujo ja arka. Hän työskentelee kampaajana ja ottaa asiakkaita vastaan kotonaan. Hänen aviomiehensä jätti hänet erään asiakkaan takia. Eräänä päivänä Solelle tulee kylältä puhelu. Naapuri nimeltä Augustina (Blanca Portillo) ilmoitta Paula-tädin (Chus Lampreave) juuri kuolleen. Solen kaunis ja menestynyt sisar Raimunda (Penélope Cruz) ei voi uransa takia matkustaa kotiin, ja niinpä Sole matkustaa vastentahtoisesti yksin La Manchaan.

Lihan värinä:
Victor Plaza (Liberto Rabal), jonka äiti Isabel (Penélope Cruz) on prostituoitu, syntyy madridilaisessa lähibussissa. Tapahtuneesta nousee suuri kohu, ja Victor saa itse pormestarilta elinikäisen ilmaiskortin kaikkiin kaupungin busseihin. 20 vuotta myöhemmin tapaamme jälleen Victorin, joka ottaa kaiken irti Madridin villistä yöelämästä. Eräänä iltana hän tapaa ohimennen erään naisen, Elenan (Francesca Neri). Victor ei saa naista mielestään ja etsii tämän käsiinsä. Elena odottaa diileriään eikä tahdo tulla nähdyksi Victorin kanssa. Lihan värinä on riipaiseva jännityselokuva, ja Pedro Almodóvar on jälleen tyylinsä mukaisesti virittänyt tarinan varsin kiemuraiseksi.

Huono kasvatus:
80-luvun alkuun sijoittuva ?Huono kasvatus? kuvaa kahden nuoren miehen kohtaamista vuosien tauon jälkeen Francon aikakauden jälkeisessä Madridissa, jonka yli puhaltavat uudet vapauden tuulet. Nuorukaiset ovat tutustuneet toisiinsa jo lapsina käydessään samaa ankaran katolista koulua. Nyt he jakavat saman vihan tunteen koulun pappeja kohtaan, sillä pappien teot ovat jättäneet jälkensä koko heidän aikuiseen elämäänsä. Oscar-palkitun espanjalaisen Pedro Almodóvarin jokainen uusi elokuva on odotettu tapaus. Ohjaajan kaksi edellistä elokuvaa, ?Kaikki äidistäni? ja ?Puhu hänelle?, ovat nousseet niin kriitikoiden kuin suuren yleisönkin suosikeiksi.

Luokka:
Formaatti: DVD

19,95

4 varastossa

Tuotetunnus
2732
Ääni
espanja
Levyjä
4
Tekstitys
suomi, ruotsi, norja, tanska
Genre
Rikosdraamakomedia
Julkaisupäivä
11.11.2022
Alkuperäisnimi
Pedro Almodóvar Collection 3
Alkuperämaa
Espanja, Ranska
Valmistumisvuosi
1997/ 1999/ 2004/ 2006
Studio/Jakelija
SMD ENTERTAINMENT
EAN
5709165027321