ARMOTONTA MENOA – HOIVATYÖN LAULUJA

Väsyneiden hoitajien kuoro laulaa Anna-Mari Kähärän hypnoottisin sävelin totuuksia hoitotyön arjesta Susanna Helken ohjaamassa, Helken ja Markku Heikkisen yhdessä käsikirjoittamassa dokumentaarisessa lauluelokuvassa.

Helken elokuva kertoo hyvinvointi-Suomesta, jossa sekä vanhuksilla että heidän hoitajillaan on kovin paha olla. Tarinaa kuljettaa hoitaja Tiina, yksi ensimmäisistä, jotka toivat esiin ongelmat vanhusten hoitoyksiköissä. Tiina tietenkin joutui puheistaan työnantajansa mustalle listalle.

Katsojien eteen vyörytetään surrealistisia tilanteita ja tragikoomisia kohtaamisia. Hoivarobotti ei ymmärrä, eikä hoitajan ääntä saa kuulumaan vanhusten etälounastunnilla. Vanhushoivan älyratkaisujen kehittäjät riemuitsevat silti vilpittömästi teknologian hoivatyöhön tuomista edistysaskelista. Elokuvan huumori on mustaakin mustempaa.

Kaavin kuntalaiset seuraavat voimattomina, kun kunnan hoivakoti ulkoistetaan yksityiselle. Samalla menevät työpaikat ja paikallisten yritysten markkinat. Hoivan kaupallistuminen hyödyttää harvoja – ja ne harvat ovat jossain kaukana, hoivayritysten pääkonttoreissa.

Uurteisten eläkeläisten kuoro laulaa vakavin ilmein: ”Me olemme kestävyysvaje, me olemme väärinpäin kääntyneen pyramidin lavea latva.” Siitä on huumori kaukana – ja katsojaa itkettää.

Luokat: , ,
Formaatti: DVD

7,95 Tarjous voimassa 01.06.2023 saakka.

yli 25 varastossa

Tuotetunnus
8611601
Ääni
suomi, kuvailutulkkaus
Kesto
92 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
S
Tekstitys
ruotsi, englanti, suomi heikkokuuloisille
Genre
Dokumentti
Julkaisupäivä
25.11.2022
Alkuperäisnimi
Armotonta menoa - Hoivatyön lauluja
Alkuperämaa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
EAN
6430048611601