CLASSIC BOX

Kokoelma sisältää seuraavat elokuvat:
* Musta narsissi (Black Narcissus, 1947)
* Citizen Kane (1941) Huom. Ei sisällä suomenkielistä tekstitystä
* Hamlet (1948)
* Oliver Twist (1948)
* Meritiikeri (We Dive at Dawn, 1943)

Musta narsissi
Musta narsissi on brittiläinen psykologinen draama vuodelta 1947. Se perustuu Rumer Goddenin samannimiseen romaaniin ja sen tapahtumat sijoittuvat Himalajalla sijaitsevaan anglikaaniseen nunnaluostariin ja lähetysasemalle. Elokuvan kuvaaja Jack Cardiff palkittiin Oscarilla. The New York Timesin kriitikot valitsivat elokuvan vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa.
Sisar Clodagh (Deborah Kerr) matkustaa neljän nunnan kanssa kohti Himalajaa, siellä sijaitsevaan pieneen vuoristokylään. Heidän on tarkoituksena perustaa sinne koulu ja sairaala kyläläisille. Matkan myötä kotiluostarin tarjoama suoja jää yhä kaukaisemmaksi ja sisaret joutuvat yhä enemmän alttiiksi todellisen elämän ja vieraiden kulttuurien houkutuksille ja vaaroille. Clodagh on nunnana ansioituneesti piilottanut surunsa menetetystä rakkaudesta siveyden ja uskon kaavun sisään. Sisar Ruth (Kathleen Byron) on taas jo pitkään ollut uskossaan horjuvainen ja raskas matka tuo hänessä pintaan eroottisesti riutuneen naisen. Nunnien kohdatessa brittiläisen agentti Deanin (David Farrar), joutuvat heidän vakaumuksensa ja lupauksensa luostarille koetukselle. Valinta intohimon ja velvollisuuden välillä muuttuu yksilön sielun taisteluksi elämästä ja kuolemasta.

Citizen Kane
Monet kriitikot pitävät Orson Wellesin ohjaamaa Citizen Kanea parhaana koskaan tehtynä elokuvana. Se sai aikanaan kahdeksan Oscar-ehdokkuutta ja voittikin yhden parhaasta käsikirjoituksesta. American Film Institute listasi sen ensimmäiselle sijalle omalla sadan parhaan elokuvan listallaan. Britannian elokuvainstituutin Sight & Sound -lehden kerran vuosikymmenessä järjestämässä kriitikkojen äänestyksessä se valittiin maailman parhaimmaksi elokuvaksi jokaisella kerralla vuosina 1962-2002. Elokuvan tarina amerikkalaisesta unelmasta on yhä piinallisen ajankohtainen.
Yhdysvaltain rikkaimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin miehiin kuuluva lehtiparoni Charles Foster Kane (Orson Welles) kuolee ja kuiskaa viimeisenä sananaan salaperäisesti ”Rosebud”. Innokas lehtimies ryhtyy selvittämään edesmenneen mogulin kiehtovaa elämäntarinaa ryysyistä rikkauksiin ja viattomuudesta sieluttomuuteen. Palapelimäinen tarinankerronta, kekseliäs kuvaus, loistavat joukkokohtaukset ja Wellesin nerokas ohjaustyö tekevät Charles Forster Kanen tarinasta kiehtovan kuvauksen rakkaudesta valtaan ja materialismiin, sekä rappiosta, johon tuo rakkaus voi johtaa.

Hamlet
Sir Laurence Olivierin valkokangastulkintaa Hamletista pidetään nykyään kaikkien aikojen tärkeimpänä. Elokuva voitti neljä seitsemästä Oscar-ehdokkuudestaan, muun muassa Paras elokuva- ja Paras miespääosa-kategoriat, joista sille myönnettiin myös kaksi Golden Globe-palkintoa. Laurence Olivier sai Venetsiassa myös Kultaisen leijonan ja Jean Simmons parhaan naispääosan palkinnon.
Olivier esittää itse pääroolia kertomuksessa tanskalaisesta prinssistä, jota piinaa toive kostaa isänsä murha. Hamletin pohdiskelut petoksesta, rakkaudesta, syyllisyydestä ja kostosta ajavat juonta armottomasti kohti traagista loppua.

Oliver Twist
Oliver Twist on Charles Dickensin samannimiseen 1838 kirjoittamaan romaaniin perustuva elokuva pienestä orpopojasta. Nuori perheetön Oliver Twist (John Howard Davies) saa tarpeekseen elämästään orpojen työkodissa ja päättää karata. Lontoon kaduilla hän törmää mestarilliseen taskuvarkaaseen, Faginiin (Alec Guinness), joka ottaa Oliverin suojiinsa. Isällinen Fagin johtaa villiä poikajoukkoa, jotka hän on opettanut varastamaan itselleen. Vapaus, seikkailun tuntu ja kuuluminen joukkoon antaa Oliverin elämälle uuden suunnan ja merkityksen. Mutta varsin pian elämä lain väärällä puolella näyttää todelliset kasvonsa…

Meritiikeri
H.M.S. Sea Tigerin miehistön loma loppuu lyhyeen, kun heidät hälyytetään erikoistehtävään. Kohteena on saksalainen taistelulaiva Brandenburg ja operaationa sen upotus. Miehistö seuraa Brandenburgia ja päätyy lopulta vihollisten vesille.

Luokka:
Formaatti: DVD

49,95

1 varastossa

Tuotetunnus
MAJ1989
Ääni
englanti
Kesto
618 minuuttia
Levyjä
5
Lisätieto
Sisältää elokuvat Musta narsissi, Citizen Kane, Hamlet, Oliver Twist, Meritiikeri
Tekstitys
suomi, ruotsi, norja, tanska
Genre
Draama
Alkuperäisnimi
Classic Box (Black Narcissus, Citizen Kane, Hamlet, Oliver Twist, We Dive at Dawn)
Alkuperämaa
Iso-Britannia, Yhdysvallat
Valmistumisvuosi
2020
Studio/Jakelija
MAJENG MEDIA
EAN
7350007159878