DAVID LYNCH BOX SET (4 ELOKUVAA)

David Lynch -kokoelma sisältää elokuvat Dyyni, Blue Velvet – Ja sinisempi oli yö, Lost Highway ja Twin Peaks – Tuli kulje kanssani.

Dyyni:
Dyyni on valtava, uhkaava ja epäystävällinen planeetta maailma, jonka tapahtumat sijoittuvat 10.000 vuoden päähän tulevaisuuteen. Jättiläismäiset, kilometrejä pitkät hirviöt käyttävät ihmisiä ravinnokseen, kuin hyönteisiä. Raivokkaat hiekkamyrskyt muuttavat ihmislihan pölyksi muutamassa sekunnissa. Kuolema muuttuu tässä ympäristössä arkiseksi tapahtumaksi. Planeetalla on kuitenkin jotain joka houkuttelee tunkeilijoita Melange kasvi, joka on avain kuolemattomuuteen ja kosmiseen voimaan, jonka avulla liikutaan paitsi ajassa myös maailmankaikkeudessa. Sillä, jolla on kasvi on myös universumin valta.

Blue Velvet – Ja sinisempi oli yö:
David Lynchin omaperäisessä tuotannosta Blue Velvet sijoittuu perinteisempään päähän. Lynchin tapauksessa se ei kuitenkaan tarkoita mitään valmiiksi pureskeltua Hollywood-tuotetta. Blue Velvetin avaus nurmikon kasteluineen ja takapihalta löytyvine korvineen on taattua Lynchiä. Laura Dernin ja Kyle MacLachlanin viattoman vuoropuhelun kautta siirrytään Angelo Badalamentin musiikin säestämänä suoraan Isabella Rosselinin ja Dennis Hopperin helvettiin. Dennis Hopperin roolihahmo on kärkisijoilla valittaessa elokuvahistorian vastenmielisintä konnaa. Lynch onnistuu luomaan elokuvaansa mystisen surumielisen tunnelman, joka lopullisesti nostaa Blue Velvetin klassikoiden joukkoon.

Lost Highway:
Yönmusta Lost Highway (1997) luotaa identiteetin menettämistä, kaksoisolentoteemaa ja vaihtoehtoisia todellisuuksia. Tarinan kerronnassa on unen logiikkaa ja kuvauksessa vahvaa visuaalista ja emotionaalista syvyyttä. Frediä (Bill Pullman) syytetään vaimonsa brutaalista murhasta, eikä hän itsekään tunnu tietävän totuutta. Jos Lynch ei paljastakaan koko totuutta katsojille, eivät myöskään näyttelijät olleet varmoja tapahtumien tulkinnasta. Patricia Arquette näyttelee kaksoisroolissa sekä vaimoa että rakastajatarta, mutta hän itse luuli esittävänsä saman naisen kahta eri puolta. Tulkinta on kokijan vastuulla.

Twin Peaks – Tuli kulje kanssani:
Tämä rosoinen, kiehtova elokuva kertoo tapahtumista ennen ohjaaja David Lynchin erittäin suosittua Twin Peaks -TV-sarjaa. Twin Peaks: Tuli kulje kanssani vie katsojan takaisin kauniiseen, mutta samalla häiriintyneeseen kaupunkiin tutustumaan syvällisemmin yhteisön outoihin asukkaisiin – ja heidän takanaan piileviin salaisuuksiin. FBI:n erikoisagentti Chester Desmond (Chris Isaak) katoaa salaperäisesti tutkiessaan tarjoilija Teresa Banksin (Pamela Gidley) kuolemaa. Seuraavana vuonna vielä toinenkin nuori tyttö – vuosikurssin kuningatar Laura Palmer (Sheryl Lee) – näyttää joutuneen koko yhteisöä vallassaan pitävien pahojen voimien uhriksi. Tässä kohtaa erikoisagentti Dale Cooper (Kyle MacLachlan) ottaa tutkimuksen langat käsiinsä ja päättää ratkaista mysteerin intuitiivisilla kyvyillään.

Luokka:
Formaatti: DVD

19,95

1 varastossa

Tuotetunnus
23602
Ääni
englanti
Levyjä
4
Ikäraja
16
Tekstitys
suomi, ruotsi, norja, tanska
Julkaisupäivä
13.3.2020
Alkuperäisnimi
David Lynch Box Set
Alkuperämaa
Yhdysvallat
Studio/Jakelija
SMD ENTERTAINMENT
EAN
5709165236020