JOKA TOINEN PARI

Kolme paria – kolme eroa – kuusi tapaa muistaa

Mia Halmeen uusi elokuva Joka toinen pari kuvaa avioeroa suomalaisittain. Kolme ex-paria kertoo suhteensa käännekohdista, siitä miten he muistavat tapahtumat eron ympärillä, usein toisistaan poikkeavasti. Heillä on yhteinen menneisyys ja lasten vuoksi myös yhteinen nykyisyys – elämä eron jälkeen.

Joka toinen pari on elokuva eron hetkistä ja yhteisestä elämästä eron jälkeen, jaetusta vanhemmuudesta. Se kertoo erosta paitsi miesten ja naisten silmin – myös lasten näkemänä ja mummien sivusta kokemana. Ero koskettaa parin lisäksi koko perhettä, ja kaikkia heidän lähellään – arjen palaset menevät uusiksi ja kuvioon mukaan tulee uusia ihmisiä – syntyy uusia perheitä. Elokuva on koskettava, mutta ei surullinen. Jopa eroista löytyy humoristisiakin tilanteita.

Suomalaisten solmimista avioliitoista joka toinen päättyy eroon. Vaikka eroa ei itse olisikaan kokenut, se on tapahtunut jollekin lähelläsi – eronneita ja eroa pohtivia on ympärillämme kaikkialla. Suomalaisilla on varaa erota – avioliittoa ei tarvitse enää taloudellisista syistä ylläpitää, eikä uskontokaan meitä sido. Silti eroaminen ei ole helppo vaihtoehto. Mikä pitää meidät yhdessä – rakkausko? Tavallisuudestaan huolimatta ero voi murentaa identiteetin, tai se voi antaa mahdollisuuden muuttua – naisena, miehenä, vanhempana.

Tutkimusten mukaan erosta selviytymiseen vaikuttaa keskeisesti se, miten yhteiskunta on valmistautunut kohtamaan avioeroa suunnittelevia, jo eronneita ja heidän perheitään – lapsetkin eroavat. Asiantuntijoita elokuvan kehittelyn taustalla ovat Suomalainen Eroseminaari, Suomen Kasper, Suomen Uusperheiden liitto ja Väestöliitto.

Elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa DOK Leipzig -festivaalilla 2016 ja kotimaisen DocPoint -festivaalilla tammikuussa 2017. Yleisö on kommentoinut elokuvan sopivan kaikille: eronneille ja niille, jotka tulevaisuudessa eroavat sekä niille, jotka eivät eroa. Kaikenlaisissa perheissä kasvaneille. Lasten tai aikuisten kanssa työskenteleville. Ihmisyydestä kiinnostuneille.

Luokat: , ,
Formaatti: DVD

3,95 Tarjous voimassa 01.06.2023 saakka.

5 varastossa

Tuotetunnus
PF007
Ääni
suomi
Kuvasuhde
16:9
Kesto
77 minuuttia
Levyjä
1
Lisätieto
11
Ikäraja
7
Tekstitys
englanti, ruotsi
Genre
Dokumentti
Julkaisupäivä
15.08.2017
Alkuperäisnimi
Joka toinen pari
Alkuperämaa
Suomi
Valmistumisvuosi
2016
EAN
6429990003367
Ohjaaja
Mia Halme