KATKERUUDEN LÄHDE

Marcel Pagnol on ranskalaisille sama kuin Väinö Linna suomalaisille. Katkeruuden lähde on hänen merkittävin teoksensa, ja se sijoittuu 1920-luvun Provenceen ja sen kiehtoviin maisemiin.

Idylliseen maalaismaisemaan saapuu kaupungista kyttyräselkäinen Jean de Florette, aloittaakseen uuden elämän vaimonsa ja pienen tyttärensä kanssa. Ongelmia syntyy pian, kun kylän suurmies herra Papet suunnittelee tulokkaiden maiden valtaamista. Papet tukkii Jeanin kaivon, jonka jälkeen tämä joutuu hakemaan vettä kilometrien päästä. Pellot kuivuvat ja Jeanin mielenterveys alkaa horjua ja hänen maailmansa murtua. Tämä on tarina pienen ihmisen taistelusta suurta vastaan, hyvästä ja pahasta, elämästä ja kuolemasta. Tarina on valtavan kaunis ja koskettava, eikä jätä ketään kylmäksi.

Katkeruuden lähde oli ilmestyessään Ranskan historian kallein elokuva – kahdeksan kertaa kalliimpi kuin keskivertotuotanto. Siitä tuli valtava yleisö- ja arvostelumenestys ja se sai neljä British Academy Award -palkintoa, mm. Parhaan elokuvan palkinnon.

Luokka:
Formaatti: DVD

9,95

4 varastossa

Tuotetunnus
68552
Ääni
Dolby Digital ranska
Kesto
120 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
S
Tekstitys
suomi, ruotsi, tanska, norja
Genre
Draama
Julkaisupäivä
23.11.2018
Alkuperäisnimi
Jean De Florette
Alkuperämaa
Ranska
Valmistumisvuosi
1986
Studio/Jakelija
SMD ENTERTAINMENT
EAN
5709165685521
Musiikki
Jean-Claude Petit