KIRJAVA LINTU

Toiseen maailmansotaan sijoittuva järisyttävä draama perustuu Jerzy Kosi?skin (mm. Tervetuloa, Mr. Chance!) romaaniin, josta kasvoi menestys myös Suomessa. Tähtikaliiberin Hollywood-näyttelijöillä roolitettu elokuva on tarina pikkupojasta, joka ajautuu vastoinkäymisestä toiseen itäisessä Euroopassa keskellä mantereen toistaiseksi pahinta myllerrystä.

Lopputulos on visuaalisesti silmiähivelevän kaunis. Tyylitellyt kuvat luovat kouraisevan kontrastin kertomukselle, joka on tutkielma ihmismielen pimeimmästä puolesta ja silmät sokaisevasta vainoharhaisuudesta. Painavien teemojen varmaotteisessa käsittelyssä on selkeitä yhtymäkohtia Oscar-voittajaan Son of Saul (2015) ja Cristian Mungiun yllätysmenestykseen 4 kuukautta, 3 viikkoa, 2 päivää (2007).

Václav Marhoulin kolmas pitkä ohjaus voitti arvovaltaisilla Venetsian elokuvajuhlilla Unicef-tuomariston palkinnon, joka annetaan vuoden tärkeimmälle lasten oikeuksia käsittelevälle elokuvalle. Se pääsi myös parhaan ei-englanninkielisen elokuvan Oscar-kisassa aivan viimeiseen shortlist-vaiheeseen yhdessä Bong Joon-hon Parasiten ja Pedro Almodóvarin Kärsimys ja kunnia -elokuvan kanssa.

Luokka:
Formaatti: DVD

9,95

8 varastossa

Tuotetunnus
PN-0105
Ääni
Dolby Digital 2.0 & 5.1 interslaavi, saksa, englanti, venäjä
Kuvasuhde
2.35:1 (16:9)
Kesto
169 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
18
Tekstitys
suomi, ruotsi
Genre
Sotadraama
Julkaisupäivä
18.6.2021
Alkuperäisnimi
The Painted Bird
Alkuperämaa
Tsekki, Slovakia, Ukraina
Valmistumisvuosi
2019
Studio/Jakelija
POLONIUM
EAN
6430051161056