ME AND EARL AND THE DYING GIRL

Jesse Andrewsin suosittuun nuorten kirjaan perustuva elokuva palkittiin Sundance filmifestivaaleilla ja se saavutti myös yleisön suuren suosion.

Greg on alakuloon taipuvainen poika, joka välttelee suuria tunteita. Emotionaalisesta etäisyydestä kielii se, että hän kutsuu parasta – ja ainoaa – kaveriaan Earlia ”työtoveriksi”, sillä he tekevät yhdessä huonoja lyhytelokuvaparodioita muuntelemalla klassikkoleffojen nimiä ja keksimällä niihin uudet juonet. Breathlessistä tulee Breath Less (päähenkilö kuolee astmakohtaukseen) ja Peeping Tomista Pooping Tom (turha selittää).

Gregin äiti päättää, että pojan täytyy alkaa kaveriksi samalla luokalla olevalle leukemiaan sairastuneelle tytölle nimeltä Rachel. Rachel tekee selväksi, ettei hän kaipaa sääliä, ja Greg mutisee tulleensa käymään vain, koska äiti pakotti. Pian he huomaavat kuitenkin, etteivät vihaa toisiaan – päinvastoin. Kun Rachelin kunto huononee, Gregin tunnelinnoituksen muurit alkavat sortua. Hän oppii ymmärtämään kuinka arvokasta ja voimakasta todellinen ystävyys voi olla.

ME AND EARL AND THE DYING GIRL on uskottava, koskettava, hauska ja aikaan sopivan itsetietoinen ylistys elokuvalle tarinankerronnan välineenä. Ennen kaikkea se on kuitenkin lohdullinen kasvukipulääke.

Aiemmin muun muassa Glee- ja American Horror Story -tv-sarjojen jaksoja ohjanneen Alfonso Gomez-Rejonin toinen pitkä elokuva oli menestys Sundance-festivaalilla (U.S. Grand Jury Prize: Dramatic & Audience Award: U.S. Dramatic) ja sai näytöksen jälkeen yleisönsä osoittamaan seisten suosiotaan. Sen tarina perustuu Jesse Andrewsin samannimiseen kirjaan (suom. ”Maailmankaikkeuden huonoin elokuva eli minä & Earl & kuolemansairas tyttö”).

Luokat: ,
Formaatti: DVD

3,95

6 varastossa

Tuotetunnus
D90165181P
Ääni
Dolby Digital 5.1 englanti
Kesto
105 minuuttia
Lisätieto
8
Ikäraja
7
Tekstitys
suomi, ruotsi, norja, tanska
Genre
Draama / Komedia
Julkaisupäivä
25.04.2016
Alkuperäisnimi
Me and Earl and the Dying Girl
Alkuperämaa
Yhdysvallat
Valmistumisvuosi
2015
Studio/Jakelija
FOX
EAN
7340112725686