MESENAATTI & HAVAHTUMINEN

MESENAATTI kertoo Sara Hildénin tarinan kaunistelematta. Elokuva on myös kuvaus eräästä avioliitosta, sen onnellisista hetkistä, mutta myös alkoholismista, erosta ja eron seurauksista. Elokuvan kehyksenä on Sara Hildénin kirjoittama kirje hovioikeudelle, jossa hän omin sanoin kuvaa elämäänsä Enrothin kanssa. Kirje avaa heidän yhteiselämäänsä, ja salaperäistä Sara Hildéniä ihmisenä. Hänelle rakastaminen ja omistaminen näyttivät olleen lähellä toisiaan.

Elokuvassa on runsaasti harvinaista arkistomateriaalia. MESENAATTI on myös kiinnostava katsaus 1960-ja 70-luvun taidemaailmaan, jossa tapahtui paljon enemmän kuin koskaan sitä ennen. Samalla se kertoo myös Tampereesta 1940–70-luvuilla. Tampere oli, hämmästyttävää kyllä, paikka missä itseoppineella muotikauppiaallakin saattoi olla maailmanluokan yhteydet suoraan kansainvälisen taiteen huippuihin.

 

HAVAHTUMINEN – OTTO MÄKILÄN UNEKSITTU JA AJATELTU MAAILMA

Turkulaista taidemaalaria Otto Mäkilää (1904-1955) sanotaan ensimmäiseksi suomalaiseksi surrealistiksi. Mäkilän unenomaiset ja värikylläiset työt ovat säilyttäneet vetovoimansa, tietyn selittämättömän tenhonsa, tähän päivään saakka. Visuaalisesti vaikuttava HAVAHTUMINEN on löytöretki Mäkilän teoksiin ja taiteilijan uneksittuun ja ajateltuun maailmaan.

Luokat: , ,
Formaatti: DVD

3,95

4 varastossa

Tuotetunnus
PF086
Ääni
Stereo 5.1 suomi
Kesto
116 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
Mesenaatti : S, Havahtuminen: 7
Tekstitys
englanti
Genre
Dokumentti
Julkaisupäivä
23.08.2016
Alkuperäisnimi
Mesenaatti - Havahtuminen
Alkuperämaa
Suomi
Valmistumisvuosi
Mesenaatti: 2014, Havahtuminen: 2011
EAN
6429990000861
Ohjaaja
Pia Andell