MUISTOSEURAT

Järvilakeuden kansalaisopiston elokuva Muistoseurat on moderni maalaiskomedia, jossa fiktio sulautuu löyhästi tositapahtumiin Etelä-Pohjanmaan lakeusmaisemissa. Tarinan keskushenkilö on epäselvissä oloissa kuollut Antero (Teemu Hakala). Anteron haaveena oli aina ollut mennä limusiinilla Kauhavan juhannusjuhlille, joten tämän lähiomaiset ja ystävät lähtevät vainajan muistoksi juhannusajelulle. Matka taitetaan kuitenkin ränsistyneellä pakulla, ja keskellä lakeusmaisemaa pidettävät muistoseuratkin pitää viralta pantu pappi (Tuija Ahola), joka haetaan mukaan puoliväkisin.

Tapahtumat sijoittuvat juhannukseen 2009, jolloin Kauhavalla totuteltiin vuoden alussa voimaan tulleeseen Ylihärmän, Alahärmän, Kortesjärven ja Kauhavan kuntaliitokseen. Omasta kunnasta luopuminen ei ollut aivan kivutonta, ja vanha härmäläisrouva (Tuula Kuoppala) meneekin suunniltaan huomatessaan Ylihärmän vaakunan kadonneen tien pientareelta. Tilalle hän ripustaa lakanan, jossa lukee ”Härmä perkeles.”

Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori ja Muistoseurojen käsikirjoittaja Leea Keto kertoo, että jokunen elokuvan kohtaus pohjautuu löyhästi tositapahtumiin. ”Sellainen lakanahan ilmestyi oikeasti Ylihärmän ja Alahärmän rajalle, kun kuntaliitos oli tehty.”

Elokuvassa matkataan Ylihärmän ja Kauhavan kautta maakuntakeskukseen Seinäjoelle.
Matkan varrella edesmenneestä Anterosta käy ilmi yllättäviä asioita, eikä dramaattisiltakaan paljastuksilta vältytä.

Elokuvan jatko-osa Muistoseurat 2 on elokuvateattereissa joulukuussa 2018 ja sen ohjaaja on Jukka Mäkinen (Pirunpelto).

Luokat: ,
Formaatti: DVD

7,95

8 varastossa

Tuotetunnus
1120
Ääni
suomi
Kesto
55 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
S
Genre
Komedia
Julkaisupäivä
2.11.2018
Alkuperäisnimi
Muistoseurat
Alkuperämaa
Suomi
Valmistumisvuosi
2017
EAN
6430048611205
Musiikki
Esa Rintamäki