NAUTI VIINISTÄ OSA 1 – DVD-OPAS VIININ MAISTELUUN

DVD opettaa käytännön kautta, kuinka viiniä maistetaan. Tähdellistä on se, että maistelija hankkii samat viinit, joita ohjelmassa maistetaan. Idea on suorastaan nerokas, sillä viiniharrastuksen alkuun ei tätä mukavammin tai halvemmalla pääse. Rentoa, hyödyllistä ja tähdellistä.

Pääpaino ei ole teknisessä loistossa, mutta käytännön apua löytyy enemmän kuin sadoista tv-ohjelmista tai viinikirjoista. Maisteluteemoja on kolme: Chilen täyteläiset punaviinit, trendikäs Pinot Noir ja valkoviinejä kolmelta mantereelta.

Jos joku sanoo viineistä jotain varmaa, on syytä hymähtää. Uusi Pasteur on silloin syntynyt Suomeen.

Oppiarvoilla voi kuitenkin mitata yksilön tietämystä. Enologian opiskelut ovat oma lukunsa viinimaiden yliopistoissa. Viinikauppiaiden, tarjoilijoiden ja kirjoittajien oppina on puolestaan brittien Master of Wine –titteli arvostetuin. Helsinkiläisestä viinikauppiaasta Tuomas Meriluodosta tulee viinimaisteri. Winestate Oy:n toimitusjohtajana työskentelevä Meriluoto läpäisi ensimmäisenä suomalaisena vaativan lopputentin, johon kuuluu 36 viinin maistaminen ja 12 esseen laatiminen. Kirjainpari MW liitetään hänen nimensä yhteyteen heti, kun kirjallinen lopputyö on valmistunut.

Tv-tason kuva ja ääni. Ekstroissa kätevä, tulostettava maistelualusta, maistamisen tekniikan esittely, ohjeet tastingin järjestämiseen, etikettien salat ja viinin oikean tarjoilun tietoisku. (PS)

Luokat: , ,
Formaatti: DVD

3,95

2 varastossa

Tuotetunnus
DVD0009P
Ääni
suomi
Kesto
120 minuuttia
Levyjä
1
Lisätieto
7
Ikäraja
3
Tekstitys
ei tekstitystä
Genre
Harraste
Valmistumisvuosi
2005
Studio/Jakelija
SCANBOX