VIKINGARNA: FINAL TOUR LP

Vuonna 1958 uusi yhtye näki päivänvalon Karlstadissa, Ruotsin Värmlannissa. Alussa ohjelmistossa oli siihen aikaan suosittua piikkilankamusiikkia, mutta muutaman vuoden kuluttua musiikki muuttui perinteisemmäksi pohjoismaiseksi tanssimusiikiksi, dansbandiksi. Siitä alkoi heidän suosionsa, ja yhtyeestä tuli hetkessä yksi Ruotsin suosituimmista ja eniten myyneistä. 1970-luvun lopussa Vikingarna valloitti myös Norjan ja Suomen sekä myöhemmin Tanskan ja Saksan. Vikingarna on Pohjoismaiden parhaiten myynyt yhtye yli 11 miljoonalla myydyllä LP:llä ja CD:llä. Vuosien kuluessa Vikingarna on yli 52 studioalbumilla ohittanut jopa ABBA:n myyntiluvut Pohjoismaissa.

Mutta nyt aikakausi on päättymässä: juuri nyt Vikingarna – Christer Sjögren etualalla – on ”The Final Tour” -kiertueella Pohjoismaissa jättääkseen jäähyväiset suurelle yleisölleen. Yhtye on nauhoittanut koko konsertin Cirkus-rakennuksessa Tukholmassa, ja se julkaistaan nyt täysin uutena, fantastisena kaksoisalbumina: yhtyeen kaikki suurimmat ja upeimmat hitit Christerin uskomattoman hienolla äänellä. Albumiin on otettu mukaan loistavan uran kaikki huippuhetket, ja siitä tulee osa pohjoismaista musikaalista kulttuuriperintöä.

”Siitä tuli fantastisen loistava ilta Cirkus-rakennuksessa. Kaikki 1 100 kuulijaa olivat todella mukana ja loivat uskomattoman tunnelman, joka tarttui myös yhtyeen jäseniin. Täydelliset kehykset konsertin nauhoittamiselle. Siitä tuli historiallinen ilta, jota emme tule koskaan unohtamaan.”

Luokka:
Formaatti: LP

19,95 Tulossa 28.04.2023

Tilaustuote

Tuotetunnus
00409-MM
Levyjä
2
Genre
Dansband
Julkaisupäivä
28.4.2023
Alkuperäisnimi
Vikingarna: Final Tour
Valmistumisvuosi
2022
Studio/Jakelija
SMD ENTERTAINMENT
EAN
5712192004098