WORLD WAR 2 STORIES: AUSCHWITZ

Kokoelma sisältää seuraavat elokuvat:
* The Last Train to Auschwitz (2006)
* The Angel of Auschwitz (2019)
* Out of the Ashes (2003)
* Guard of Auschwitz (2018)
* Pahuuden todistaja (Devils Arithmetic, 1999)

The Last Train to Auschwitz:
The Last Train to Auschwitz kertoo pienen juutalaisryhmän tarinan pidätyksestä keskitysleirillä odottavaan kohtaloon. Ryhmä teljetään Toisen maailmansodan viimeisinä päivinä ”erikoisjunan” karjavaunuihin ja kuljetetaan tuhansien muiden juutalaisten tapaan Auschwitziin. Tuskallisen matkan aikana yli puolet menehtyy janoon. Perheiden taustoja valotetaan takaumin, jotka luovat vahvan kontrastin junamatkan koettelemuksille. Keskeinen teema on tuhoon tuomitun ryhmän elämännälkä huolimatta karjavaunun järkyttävistä ja ahtaista oloista. Onko yksikään heistä riittävän vahva selviytyäkseen tästä helvetistä?

The Angel of Auschwitz:
Puolalainen kätilö Stanislawa Leczenska vangitaan pahamaineiselle keskitysleirille, mistä hänet värvätään pian auttamaan tohtori Mengeleä. Hän saattaa 3 000 vauvaa maailmaan huonoissa olosuhteissa ja saa pian lempinimen ”Auschwitzin enkeli”.

Out of the Ashes:
Emmy-palkittu ”Tuhkasta noussut” kertoo uskomattoman tarinan tohtori Gisella Perlistä (Christine Lahti), joka selvisi Auschwitzin keskitysleiriltä vain joutuakseen uusiin koettelemuksiin paettuaan Yhdysvaltoihin. Maahanmuuttomenettelyn yhteydessä paljastui karmea salaisuus: Auschwitzissä Perl oli pakotettu tekemään töitä pahamaineiselle natsilääkärille Josef Mengelelle. Ratkaisevaan kysymykseen tarvittiin vastaus: kun vastakkain olivat omatunto ja kohtalo, mitä Perl oli tehnyt selvitäkseen?

Guard of Auschwitz:
Hans on huippuarvosanoja saava opiskelija, jolla on edessä loistava tulevaisuus arkkitehtina. Mutta hän radikalisoituu Hitlerin vaikutuksesta ja lähtee seuraamaan natseja. Hän nousee hyvin nopeasti hierarkiassa maineikkaaksi SS-upseeriksi ja päätyy pahamaineiselle Auschwitzin tuhoamisleirille. Hansin päällikkö käskee hänen rakentaa nopeasti uusi entistä tehokkaampi kaasukammio, jotta tuhoamistyö nopeutuisi. Työn aikana Hans ihastuu yhteen uhreista tietämättä, että naisella on salaisuus, joka voi muuttaa täysin Hansin elämän.

Pahuuden todistaja:
Hannah Stern (Kirsten Dunst) – moderni, murrosikäinen, amerikkalainen juutalaistyttö – ei suhtaudu lainkaan innolla perheensä uskonnollisiin perinteisiin. Kun Hannah siirtyy maagisesti toisen maailmansodan aikaiselle natsien keskitysleirille ja joutuu itse kohtaamaan juutalaisten kokemat kauhun hetket, hän alkaa ymmärtää mitä hänen perheensä ja kansansa ovat joutuneet läpikäymään.

Luokka:
Formaatti: DVD

16,95

9 varastossa

Tuotetunnus
91612
Ääni
englanti
Kesto
525 minuuttia
Levyjä
5
Lisätieto
Sisältää elokuvat Last Train to Auschwitz, Angel of Auschwitz, Out of the Ashes, Guard of Auschwitz ja Devils Arithmetic
Ikäraja
16
Tekstitys
suomi, ruotsi
Genre
Sota
Alkuperäisnimi
WW2 Stories Vol. 2: Auschwitz
Alkuperämaa
Yhdysvallat
Valmistumisvuosi
2021
Studio/Jakelija
SMD ENTERTAINMENT
EAN
5709165916120