YOUNG ONES COLLECTION

Älypäät (The Young Ones) on BBC:n vuosina 1982 ja 1984 tuottama brittikomediasarja, joka kertoo neljästä saman katon alla asuvasta miespuolisesta nuoresta opiskelijasta. Sarjan käsikirjoittivat Ben Elton, Rik Mayall, Lise Mayer ja Alexei Sayle. Sarjaa ohjasivat Paul Jackson, Geoff Posner ja Ed Bye. Tuottajana toimivat Paul Jackson ja Geoff Posner.

Sarjan jaksojen tapahtumat sijoittuvat neljän yliopisto-opiskelijan jakamaan yhteisasuntoon. Hahmot kuvaavat stereotyyppisesti 1980-luvun Britannian nuorisoalakulttuureita sekä luokkaeroja. Sarjalle tyypillistä olivat yllättävät ja surrealistiset juonenkäänteet ja tilanteet, kuten paholaiskääpiöt ja jokaisessa jaksossa esiintyvät sekavia puhuvat käsinukke-eläimet, sekä hyvin väkivaltainen slapstick-komiikka, jossa päähenkilöt hakkaavat toisiaan erilaisilla esineillä.

Sarjasta tehtiin kaksi tuotantokautta, joista kumpikin sisältää kuusi jaksoa. Yhtä lukuun ottamatta jokaisessa jaksossa esiintyy jokin suosittu brittiläinen yhtye. Musiikkiesitysten johdosta ohjelma voitiin luokitella light entertainment -kategoriaan, minkä johdosta se sai käytettäväkseen suuremman budjetin kuin tavallinen tilannekomedia (sitcom). Sarjassa esiintyneitä yhtyeitä ovat muun muassa Madness (ainoana kahdessa jaksossa), Motörhead (harvinaisessa neljän muusikon kokoonpanossa) ja Dexys Midnight Runners.

Boksi sisältää Young Ones – Älypäät -sarjan molemmat tuotantokaudet

Luokat: ,
Formaatti: DVD

12,95

6 varastossa

Tuotetunnus
21562
Ääni
Dolby Digital englanti
Kuvasuhde
4:3
Kesto
420 minuuttia
Levyjä
4
Ikäraja
16
Tekstitys
suomi, ruotsi, tanska, norja
Genre
Komedia
Julkaisupäivä
9.5.2019
Alkuperäisnimi
Young Ones Collection
Alkuperämaa
Iso-Britannia
Valmistumisvuosi
1982-1984
Studio/Jakelija
SMD ENTERTAINMENT
EAN
5709165215629